| Autor | Wiadomość |
Speedy Post Master :-)

| Browser: Opera/9.00 (Windows NT 5.1; U; en) Temat postu: Lienz festival der geschwindigkeit |  |
| Pojeździłem sobie dla odprężenia po serpentynach Lienz i przyszła mi do głowy taka koncepcja na rozegranie czegoś alternatywnego do F1.
W zasadzie nie liga ale raczej seria rajdów raczej nie dla alienów nastawionych na maksymalne żyłowanie wyników ale dla amatorów i klimaciarzy jak Oduck czy kermit, taki czysty fun i relaks rozgrywany cywilnymi autami.
Całość utrzymana właśnie w duchu amatorskich wyścigów czyli golonka, kiełbaski, piwo z beczki i bawarskie przyśpiewki ;)
Przy okazji zabawa z upgradami auta.
Widzę to tak:
Zaczynamy seryjnymi autami, żadnych upgradów na torze Lienz GP Short, po jakimś czasie przejdziemy na Long/GP/24h
Za zdobyte miejsca oczywiście dostaje się punkty, kwestia punktacji jest do uzgodnienia ale widziałbym system 10-6-4-3-2-1.
Po wyścigu w zależności od zdobytego miejsca zostaje przydzielona kasa na upgrady.
ALE! W odwrotnej kolejności niż wyniki :)
Czyli ostatni dostaje powiedzmy 2500, pierwszy dostaje 0 a reszta odpowiednio wg miejsca czyli ktoś w połowie dostaje 1250.
Warunek - trzeba dojechać do mety, naprawianie zniszczonego auta kosztuje kase więc jak ktoś nie dojedzie to dostaje 0 :)
W ten sposób słabsi kierowcy szybciej dostają upgrady i ich szanse na następny wyścig rosną.
Taki system myśle że doda aktrakcyjności wyścigom i spowoduje że nawet mlod nie bedzie mieć szansy na wygrywanie wszystkiego pod rząd. I każdy nawet słaby kierowca będzie mieć szansę na swoją wielką chwilę :)
Jeżdżenie Kodim po Lienz to naprawdę hipnotyzująca zabawa a przy tym relaksująca, można jechać 100 okrążeń bez zmęczenia jednocześnie walcząc cały czas obijając się blachami. Nie tak jak w F1 gdzie po 20 jest się wyczerpanym i spoconym jak świnia :)
Wyścigi chciałbym żeby były na luzie, bez trenowania tydzień nocami czyli tak jak w realu tor zostaje otwarty na godzine na qual, jeździmy patrzymy jakimi sprzętami dysponują konkurenci, zazdrościmy bogaczom nowej skrzyni biegów i dyferancjału ;) No a potem wyścig.
Lista kierowców myślę że powinna zostać ustalona z góry. Oczywiście lista będzie otwarta dla wszystkich chętnych ale obowiązkowo widziałbym na niej na przykład Gregora, Oducka, kermita, Icemana i jeszcze pare osób byłoby bardzo miło gdyby na przykład Yatzek, Carlos, Czary, Greg, Roddy, Robson... wielu można by wymieniać :)
-----------------------------------------------------------------------------
Lista startowa
1. Justyn "Speedy" Kołpowski - Evo 1 Racing #41
2. Bartosz "k3rmit" Lisok - La Fontaine Equipe #50
3. Dariusz "Dimax" Maksajda - Kodi Factory #60
4. Adam "Gul Dudo" Kobel - Lunara Espana #20
5. Piotr "Richie" Oblicki - Evo 1 Racing #41
6. Łukasz "MAN" Adelman - La Fontaine Equipe #51
7. ernbar - Lunara Espana #21
8. Mirek "khax" Maciejczyk - Axian Racing #30
9. Marek "Wujo" Mazurkiewicz - Evo 1 Racing #40
10. Algrab
11. Seweryn "Sewer" Mioduchowski
12. lefty
13. tc - Kodi Factory #61
14. Artur "Teq" Turcu - Axian Racing #31
15. Jarek "dragoo" Nowicki
-----------------------------------------------------------------------------
Ostatnio zmieniony przez Speedy dnia Sob Sie 26, 2006 9:32 pm, w całości zmieniany 19 razy |
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 2:28 pm | |
 |
Sponsor
|
|
 |
ernbar Average Driver

| Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; (R1 1.5); .NET CLR 1.1.4322) Temat postu: |  |
| Fajny pomysł Jak kupie rF :> (chyba) to może pojeżdżę, będę miał najlepsze auto  |
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 2:33 pm | |
 |
Richie Admin ;)

| Browser: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6 Temat postu: |  |
| pewnie, ze sa chetni, tylko Aro mi dzis mowi ze mod PCC rzadzi, tylkonapedowki Porsche na torach asfaltowych, tez by sie pojezdzilo eh przez ten rF bede mial wszystkie wieczory zajete
tylko uscislismy o tym Lienzu pliz - jest mod 122mb na rfcentral, gorskie traski + 2 autka, a dzis mi speedy mowisz ze to wszystko juz jest w rf w defaulcie czy z jakms innym modem? mozesz poac linki co wiec konkretnie trzeba z rfcentral, zeby w tego lienza pojezdzic?
ja sprobuje dzis odpalic tego dedyka Brands Hatch 79 na wypadek jakbym nie wrocil do 22 do domu, a jutro mozna sprobowac jakis oes gorski Lienz, w weekend PCC i wyklaruje sie kto kiedy w co chce jezdzic dalej, mysle, ze do czasu wyjscia full 79 zeby mozna bylo lige rozegrac, lub chociaz wiekszej ilosci torów 79 niz 2 w tej chwili tylko sensowne + ring i monaco, bedzie czas pojezdzic wlasnie w takie serie  |
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 2:40 pm | |
 |

| Browser: Opera/9.00 (Windows NT 5.1; U; en) Temat postu: |  |
| PCC ściągam i przetestuję.
Ale generalnie na Lienz chciałbym żeby to był klimat jednak amatorski czyli - nie Porschaki GT3, nie F1, GTR-y ani inne Zondy.
Ma być wolno i amatorsko a przez to więcej ścigania. Zresztą trasa jest na tyle wolna i kręta że nie nadaje się za bardzo dla wyczynowych potworów. Z Kodiego przesiadłem się do Williamsa i wrażenie jest niesamowite jak kosmiczna jest różnica pomiędzy normalnym autem a bolidem F1, fajne uczucie ale 3 biegu nie ma tu gdzie włączyć, 1-2 cały czas.
| Cytat: |
| jest mod 122mb na rfcentral, gorskie traski + 2 autka, a dzis mi speedy mowisz ze to wszystko juz jest w rf w defaulcie czy z jakms innym modem? |
Jest w defaulcie zainstalowane w rF, każdy kto ma rF 1150 ma to.
Sorry cały czas nazywam to auto Kodi, myślałem że tak się nazywa a nazywa się Rayzor  |
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 3:03 pm | |
 |
k3rmit Top Driver

| Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; pl) Opera 9.01 Temat postu: |  |
| Pisze sie na to!
Tylko zalezy kto bedzie hostowal. Do Richiego nie moge sie polaczyc za Chiny (jeszcze dzis zostala jedna rzec, ktora musze sprawdzic, a nuz ruszy).
@Richie
Jak zainstalowalem Lienz z rfcentral to na serkach na necie wyskakiwaly mismatche.
Przeinstalowalem calego rf, w ktorym defaultowo jest juz lienz i dziala bez zadnego problemu.
Nie trzeba nic sciagac ani instalowac  |
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 3:04 pm | |
 |
Richie Admin ;)

| Browser: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6 Temat postu: |  |
| ok no to jutro lub w weekend testniemy ten Lienz pohostuje chetnie
kermit, jesli 16 osob wczoraj jezdzilo u mnie to znaczy ze da sie podlaczyc musisz szybciutko zlokalizowac problem u siebie po drodze do mnie  |
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 3:08 pm | |
 |
Dimax Master of wheel

| Browser: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6 Temat postu: |  |
| Wchodze w to jak najbardziej, podobaja mi sie takie funowe wyscigi a czym wolniejsze wozy tym wieksza walka i zabawa i mniejsze prawdopodobienstwo rozwalki  |
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 3:57 pm | |
 |
Gul Dudo Good Driver

| w dym wchodze jak siemasz  |
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 5:47 pm | |
 |
Darkman Master of wheel

| Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322) Temat postu: |  |
| Nakręcacie klimat panowie na forum taki, że czuje się jak pare lat temu przed pierwszym debiutem w nascara gdy nie miałem stałego łącza tylko modem i żal było kasy
Teraz znów nie moge sie doczekać neta zeby posmigac  |
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 9:31 pm | |
 |
Richie Admin ;)

| Speedy sklamales, ze tymi autkami jezdzi sie lajtowo i amatorsko
wczoraj madey konczyl na 1szej bandzie ciagle, a ja na eskach autkami jezdzi sie jak w LFS driftujac, bujajac sie troche jak autem nascar przy okazji jak juz sa zagzane mocno gumy, ale fun byl ostry  |
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 9:38 am | |
 |

| Browser: Opera/8.02 (Windows NT 5.0; U; en) Temat postu: |  |
| Eee jak już się pozna troche auto i tor to jedzie się łatwiutko
Tylko blad wszyscy na poczatku blad popelniaja nie doceniajac drogi hamowania ktora jest znacznie dluzsza niz sie wydaje albo niz jestesmy przyzwyczajeni. Szczegolnie na eskach - trzeba hamowac 30m wczesniej niz wskazuja na to slady na asfalcie.
Mi szczegolna safysfakcje sprawia bujanka po eskach z wylotem do miasteczka  |
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 10:39 am | |
 |
SEWER Lambo Driver
| Browser: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.6) Gecko/20050317 Firefox/1.0.2 Temat postu: |  |
| Tor wcale nei jest trudny - kwestia tylko obczajenia autek i hamulcow
wczoraj bylo ekstra ... |
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 10:47 am | |
 |
khax Master of wheel

| lienz jest super, te autka wczorajsze sa akurat na ten tor - nie wyobrazam sobie smigania tam czyms szybszym, bo nie byloby szans na wbicie trojki tylko te eski z barierkami po bokach wkurzaja - jak cos to ja sie pisze na lienza smiganko. |
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 11:35 am | |
 |
MAN Rookie Driver
| Browser: Opera/9.01 (Windows NT 5.1; U; pl) Temat postu: |  |
| Tor zajebisty, auta mniej, ale pasuja do niego. Nawet nie mam czasu sie przejechac po dlugim. Tez taki fajny jest?
Jestem ciekaw jak kartingami sie napieprza po takim kretym i pagorkowatym torze:) |
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 11:49 am | |
 |

| Browser: Opera/9.00 (Windows NT 5.1; U; en) Temat postu: |  |
| Auta po wyposażeniu we wszystkie upgrady zmieniają się w całkiem sportowe maszynki, zupłnie inaczej to jedzie wtedy.
No więc deklarować jasno kto chce brać udział. (nie na fun race tylko na serię liczoną z punktami)
Aktualna lista:
1. Speedy
2. kermit
3. Dimax
4. Gul Dudo |
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 12:14 pm | |
 |
|
|