rFactor Symulatory Symulatory
InformationPoczatkujacy prosi o pomoc

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Centrum Fanów Symulatorów Strona Główna » Civilization 4  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
AutorWiadomość
JerzyMarian
Rookie Driver

Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)
Temat postu: Poczatkujacy prosi o pomoc
Odpowiedz z cytatem

Witam
Jestem poczatkujacy. Z Cywilizacja zetknalem sie 10 lat temu bedac u mojego kolegi w Kanadzie. Wtedy gra mnie nie zachwycila. Teraz wymienilem komputr na nowy pod VISTE Ultimate x86 z karta Radeon X 1950 Pro. Do karty dołaczona byla Cyw.IV i z ciekawosci ja zaistalowalem ... zaczalem grac. Bardzo szybko okazalo sie ze jestem ciemny jak tabaka w rogu. Nie mam instrukcji do tej gry - w zestawie karty jej nie bylo. Przeszedlem kilka razy przez tutorial ale mi to specjalnie nie pomoglo. A wiec bylbym wdzieczny za konkretny liknk w tej sprawie. Jest jeszcze sprawa "multiplater". Gdy wyieram mam opcje "login" albo "create a new acount". To stworzylem "acount" i kiedy probuje "login" to nic sie nie dzieje. Dlaczego? Tyle na pocztek aby dalej sie nie kompromitowac. Pozdrawiam
PostWysłany:
Nie Sie 12, 2007 10:20 am
Top of Page
Sponsor
lefty
Inhuman Poster ;)

Browser: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Na naszej stronie o CivIV w dziale download jest poradnik do CivIV. Nie wiem tylko czy znasz jezyk angielski na tyle aby zrozumiec ten poradnik icon_wink.gif Mimo to szczerze go polecam, tutorial z gry sie przy tym chowa a tu poznasz wszystko co bedzie Ci przydatne w dalszej grze icon_wink.gif

Co do multiplayera, musisz miec konto na GameSpy bo z tego korzysta gra jesli chcesz grac po sieci icon_wink.gif

Jeszcze jedno. Poniewaz nasza strona jest juz dawno nieaktualizowana, polecam civ.org.pl, ewentualnie strone Civfanatics.com (to taka mekka Civilization icon_wink.gif ). Oczywiscie jakbys mial jeszcze jakies pytania to mozesz tu smialo pisac icon_wink.gif

Tak przy okazji. Ciekawi mnie jak CivIV dziala na Viscie? Pewnie bedziesz musial powylaczac troche bajerow w systemie zeby miec wystarczajaca ilosc wolnej pamieci dla Civki icon_wink.gif
PostWysłany:
Nie Sie 12, 2007 3:39 pm
Top of Page
JerzyMarian
Rookie Driver

Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)
Temat postu: Cywilizacja i VISTA
Odpowiedz z cytatem

Dzieli za odpowiedz. Instrukcje znalezlem i trzenba bedzie postudiowac.
Cywilizacja IV na Viscie Ultimate chodzi znakomicie. Nic nie musialem wylaczac, mam powlaczane masymalne opcje. Pozdrawiam
PostWysłany:
Nie Sie 12, 2007 10:47 pm
Top of Page
lefty
Inhuman Poster ;)

Browser: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6
Temat postu: Re: Cywilizacja i VISTA
Odpowiedz z cytatem

JerzyMarian napisał:

Cywilizacja IV na Viscie Ultimate chodzi znakomicie. Nic nie musialem wylaczac, mam powlaczane masymalne opcje. Pozdrawiam

Hehe, no wiesz, trudno to ocenic grajac tylko w tutorial icon_wink.gif Jak juz pograsz dluzej jakas partyjke to pewnie zmienisz zdanie... icon_wink.gif
PostWysłany:
Pon Sie 13, 2007 5:14 pm
Top of Page
JerzyMarian
Rookie Driver

Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Gram normalnie (choc słaby jeszcze ze mnie gracz). Mam właczone wszystkie mozliwe opcje i gra chodzi płynnie i z pelna grafika. Jak pisałem VISTA Ultimate, Radeon X 1950 Pro, 2 GB RAM, itp. itd. Podrawiam
PostWysłany:
Czw Sie 16, 2007 1:25 pm
Top of Page
lefty
Inhuman Poster ;)

Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Moc komputera Civka weryfikuje dosyc okrutnie przy koncu partii, jak juz na ekranie jest sporo jednostek, etc. icon_wink.gif
PostWysłany:
Czw Sie 16, 2007 4:47 pm
Top of Page
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Centrum Fanów Symulatorów Strona Główna » Civilization 4  

Skocz do:  
Key